Geld en financiën
Over ons
Geld en financiën

Hey, ik ben Patricia. Welkom op mijn blog over geld en financiën. Het heeft me altijd geboeid hoe mensen (ook ikzelf) omgaan met geld. Het leuke is om zodanig met je budget om te gaan, dat je geld overhoudt om vooral aan leuke dingen te spenderen. Dit kan op vele manieren gebeuren: ofwel ga je meer verdienen, ofwel geef je minder uit. Dit is het uitgangspunt van deze blog. Alles hieromtrent mag hier aan bod komen: beleggingen, meer verdienen, bijbaantjes, zuiniger leven, koopjes en ga zo maar door. Ik post hier heel wat tips voor beide kanten. Ik wens jullie hierbij alvast heel veel leuke lees-uurtjes!

Recente artikelen
Archief

Geld en financiën

Geldinning en incasso

Gabe Cox

Incassobureau inhuren

Een incassobureau gaat namens uw bedrijf achter wanbetalers aan. Het bureau probeert dus het geld waar u recht op heeft, te verkrijgen. Het bureau neemt natuurlijk een percentage van het verkregen geld als tegenprestatie


Hoe gaat dat in zijn werk? - Een incassobureau probeert om openstaande rekeningen betaald te krijgen. Dit begint meestal met aanmaningen (een brief waarin verzocht wordt een niet betaalde factuur te voldoen). En het bellen naar desbetreffende persoon. Als dit niet succesvol is, kijkt het incassobureau of het openstaande bedrag groot genoeg is om een deurwaarder in te schakelen. Is dit niet het geval, dan zullen de meeste bedrijven ervoor kiezen om geen deurwaarder in te schakelen. Waardoor u (helaas) alsnog met een oninbare rekening zult vastzitten. 


Voordelen van een incassobureau inhuren - Een brief van een incassobureau geeft vaak een schrikgevoel aan de wanbetaler,  waardoor hij vaak alsnog betaalt. - Een incassobureau kan bemiddelen met de wanbetaler. Bijvoorbeeld: Een  betalingsregeling voor te stellen. 


Nadelen van een incassobureau inhuren - De kosten. Een gemiddeld incassobureau neemt ongeveer 15% van de hoofdsom. - Het kan uw relatie met de klant aantasten. Denk dus voor het inhuren van een  incassobureau aan hoe belangrijk de klant is voor uw bedrijf.


Extra kosten incassobureau - Incassokosten: De meeste incassobureaus vragen om 15% van de hoofdsom. - Administratiekosten: Niet alle incassobureaus vragen om deze kosten, maar degene die  dit wel doen vragen gemiddeld om ongeveer 30 euro. - Voorschotkosten: Deze kosten worden alleen gerekend wanneer u juridisch traject  inzet (een rechtszaak of een deurwaarder). De kosten hiervan zijn gemiddeld 300  euro.


No cure no pay incassobureau

Bij een no cure no pay incassobureau betaalt u pas wanneer de wanbetaler de openstaande factuur heeft voldaan. Dit kan handig zijn voor een wat kleiner bedrijf met een wat kleiner budget, omdat u zo geen onnodige kosten maakt. Let wel op dat wanneer er een deurwaarder wordt ingezet en de wanbetaler nog steeds niet over de brug komt, dat u wel de kosten van de deurwaarder moet betalen. 


Tips voor het inhuren van een incassobureau

Vraag voor het inhuren van een incassobureau welke kosten hier voor de klant mee  gemoeid zijn: Als de klant hoge bijkomende kosten moet betalen bij een klein  bedrag, zal deze klant waarschijnlijk niet meer met u in zee gaan.  - Zet geen juridisch traject in als het bedrag relatief klein is: De kosten van een  juridisch traject zijn bij de meeste incassobureaus 300 euro. Het baat dus niet om  voor een openstaande factuur van minder dan 300 euro een juridisch traject in te  zetten.


Delen